Hlavní obsah

Papež mlčky žehnal věřícím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŘÍM

Papež Jan Pavel II. v neděli z okna svého pokoje na římské klinice Gemelli mlčky požehnal několika stovkám věřících, kteří ho přišli pozdravit. Za zavřeným oknem je pozdravil zvednutím ruky a třikrát jim požehnal znamením kříže. Papež je v nemocnic už desátý den, zotavuje se z operace hrtanu.

Foto: Jitka Maděrová
Článek

Podle kardinála Camilla Runiniho strávil papež  klidnou noc. Zdroje z kliniky Gemelli uvedly, že se papežův stav nadále zlepšuje. Minulý týden začal s dechovým cvičením a pozvolna začíná hovořit; na veřejnosti však zatím nepromluvil.

Papež vypadal odpočatěji než před týdnem, dokonce se několikrát usmál, ale mlčel. Předtím sledoval v televizním přenosu spolu se svými spolupracovníky a několika lékaři pravidelnou modlitbu Anděl Páně na Svatopetrském náměstí, kterou v jeho zastoupení vedl stejně jako minulou neděli kardinál Leonardo Sandri. Ten také přečetl papežovo poselství: "Chci projevit zvláštní uznání věřícím jiných vyznání, zvláště pak židům a muslimům. Někteří z nich chtěli přijít pomodlit se sem, do nemocnice. To je pro mne veliká posila, za kterou děkuji Bohu."

Jan Pavel II., jemuž bude 18. května 85 let, byl hospitalizován 24. února s dýchacími potížemi. Krátce poté podstoupil tracheotomii.

Reklama

Související témata:

Související články

Lékaři úspěšně operovali papeže

Papež Jan Pavel II., který byl ve čtvrtek znovu převezen do římské nemocnice Gemelli, byl večer operován. Lékaři se kvůli značným dýchacím potížím nejvyššího...

Výběr článků

Načítám