Hlavní obsah

Ozbrojenci v Íránu postříleli 21 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TEHERÁN

Jedenadvacet lidí bylo v pátek zabito při přepadení několika aut v íránské provincii Sístán a Balúčestán, která hraničí s Pákistánem a Afghánistánem. Šéf íránské policie generál Esmajíla Ahmadí Moghadam z podpory útoku obvinil americkou a britskou rozvědku.

Článek

"Oběti se domnívaly, že je zastavila íránská policie. Jednadvacet lidí bylo usmrceno a sedm zraněno," řekl Moghadam. Útok se odehrál na silnici vedoucí ze Zábolu do Záhedánu.

Podle dřívějších zpráv místních agentur byl při incidentu zraněn i správce provincie Hassan-Ali Nuri. Má se nacházet v kritickém stavu.

Oblast je plná překupníků drog

Moghadam prohlásil, že policie má informace, podle nichž byli do útoku zapojeni agenti britských a amerických tajných služeb. Teherán už v lednu obvinil USA a Británii z odpovědnosti za pumové atentáty v jihozápadní provincii Chúzestán, při nichž přišlo o život šest osob a dalších 46 utrpělo zranění.

Londýn a Washington jakýkoli podíl na násilnostech v Íránu popírají.

V jihovýchodním Íránu nepůsobí žádné známé opoziční povstalecké skupiny, ale operují zde gangy překupníků drog, které se často střetávají s bezpečnostními silami a někdy také unášejí civilisty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám