Hlavní obsah

Osmnáctiletá Češka zemřela při nehodě v USA

– WASHINGTON

Osmnáctiletá Češka zemřela v americké Alabamě při automobilové nehodě. Žena jela v Gulf Shores na kole z práce. Řidič vozu z místa havárie ujel, aniž by jí poskytl pomoc. Informovaly o tom v úterý tamní sdělovací prostředky.

Foto: Jaroslav Svěcený (archiv)

"Je to vždycky o lidech a jejich kulturním povědomí," prohlásil před benefičním koncertem v Přepychách houslista Jaroslav Svěcený.

Článek

"Provedená pitva ukázala, že skonala na místě. Při srážce s automobilem utrpěla četná zranění," řekl k případu koroner Huey Mack. Doplnil, že řidič do cyklistky najel zezadu, pravděpodobně v okamžiku, kdy chtěla odbočovat.

K incidentu došlo v pondělí, zhruba dvacet pět minut po půlnoci tamního času. Češka jela podle úřadů ze zaměstnání v hotelu Best Western v oblasti Orange Beach.

Automobil ji srazil zhruba sedm kilometrů od pracoviště. Na dívku upozornil policii náhodný svědek. Ten na tísňovou linku oznámil, že na silnici leží bezvládné tělo a bicykl.

Podle prvních závěrů vyšetřování Češku srazil menší nákladní automobil se zelenou metalízou. Muži zákona uvádějí, že vůz by měl mít po havárii poškozené přední a boční sklo, směrové světlo a zpětné zrcátko.

Jméno oběti je známo. V době nehody měla u sebe studentskou mezinárodní průkazku. Zda byla zapsaná do nějaké školy, nebo v Alabamě jen pracovala, se ještě neví.

Většina zajištěných dokumentů je totiž psaná v češtině. Úřady nyní hledají překladatele, aby se dozvěděly o oběti více informací. Vycházejí z toho, že v USA pracovala několik měsíců, poslední dva právě v restauraci Denny´s na Orange Beach.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám