Hlavní obsah

Odměna za Usámu vzroste na 50 miliónů

Právo, CNN, ČTK, nek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Americká Sněmovna reprezentantů ve čtvrtek schválila navýšení odměny za dopadení šéfa teroristické sítě al-Kajdá Usámy bin Ládina na dvojnásobnou sumu - 50 miliónů dolarů (1,35 mld. Kč). Hlasování bylo jednomyslné, když je podpořilo všech 414 přítomných zákonodárců.

Foto: Jaroslav Blažek

Oslava 90. narozenin v DPS Pilníkov

Článek

Nyní se předlohou bude zabývat také Senát. Podle náměstka ministra obrany Paula Wolfowitze by dopadení bin Ládina bylo "úžasné", ale zničení jeho teroristické sítě by to prý neznamenalo. "Bylo by skvělé ho dopadnout, ale kdo se domnívá, že by to znamenalo konec al-Kajdá a konec teroristických sítí, ten nechápe způsob jejich práce," řekl Wolfowitz stanici PBS.

Teroristé podle jeho slov operují decentralizovaně, a také proto jsou schopni akcí, jako byly atentáty v Madridu. "Těch lidí není mnoho a nepotřebují podporu z Afghánistánu. Je zapotřebí je pochytat jednoho po druhém," dodal Wolfowitz. Dopadení muže číslo dvě al-Kajdá Ajmana Zaváhrího by Wolfowitz považoval za velký úspěch. "Je to dvojka al-Kajdá..., ale Američané jsou někdy posedlí zázračným řešením," prohlásil.

Reklama

Související témata:

Související články

The Mirror: Usáma má vlastní loďstvo

Usáma bin Ládin, šéf sítě al-Kajdá, vlastní 15 lodí, které může použít k teroristickým útokům. Ve čtvrtek o tom informoval britský deník The Mirror s odvoláním...

Výběr článků

Načítám