Hlavní obsah

Obří krádež v drážďanské klenotnici: v Berlíně zadrželi tři podezřelé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá policie při úterní razii v Berlíně zadržela tři osoby, které podezřívá z loňské krádeže šperků z historické klenotnice Grünes Gewölbe (Zelená klenba) v Drážďanech. Informovala o tom agentura DPA. Zda se podařilo při domovních prohlídkách nalézt i některé šperky, zatím není jasné.

Záběry bezpečnostní kamery při krádeži v drážďanské klenotnici

Článek

Do klenotnice v centru Drážďan se loni v noci na 25. listopadu vloupali dva zloději zamřížovaným oknem. Do vitríny s nejcennějšími exponáty vytloukli sekerou díry a ukradli asi 20 barokních šperků.

V úterý brzy ráno policisté v německé metropoli prohledali celkem osmnáct objektů včetně deseti bytů a také garáže či automobily. Podle DPA většina prohledávaných budov stojí ve čtvrti Neukölln.

Razie se účastnilo asi 1640 policistů z několika spolkových zemí. Cílem bylo mimo jiné najít kromě důkazů i ukradené předměty. Zda se to policistům podařilo, ale zatím není jasné.

Policie oznámila průlom ve vyšetřování miliardové krádeže z Drážďan

Evropa

Zadržené policisté obvinili z krádeže v organizované skupině a ze dvou případů žhářství. Pachatelé drážďanské krádeže, která vyvolala ve světě značnou pozornost, zapálili mimo jiné auto, v němž ujeli z místa činu.

Klenotnice Grünes Gewölbe ležící v samém srdci historického drážďanského Starého města patří k největším v Evropě a slouží k uchovávání cenných historických sbírek Saska z období od renesance až po klasicismus. Vznikla v 16. století a veřejnosti jsou její sbírky přístupné od roku 1724. Název klenotnice byl odvozen od původního malachitového nátěru její klenby.

Reklama

Výběr článků

Načítám