Hlavní obsah

Nemohla mít své dítě, unesla Matúška

Právo, Novinky, ivi (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Slovenská policie v úterý odpoledne našla více než pětiměsíčního Matúše Varmuzu z Rohožníku. Byl unesen včera z nemocnice v Bratislavě. Podle prvních zpráv je zdráv. Vyšetřovatelé pachatelku podle internetového vydání deníku Pravda zatkli. Žena (20) se údajně na akci dlouhodobě připravovala. Byla zoufalá. Sama totiž nemohla mít děti.

Foto: Ivan Vilček, Právo
Článek

Chlapeček zmizel z Dětské fakultní nemocnice v bratislavské čtvrti Kramáre včera odpoledne. Do pátrání se postupně zapojily desítky policistů. 

Pachatelku nakonec vyšetřovatelé vypátrali podle výrazného přízvuku, jímž mluvila. Zadrželi ji i s Matúškem v Lakšárské Nové Vsi.

Porodila údajně dvojčata

Žena sousedům několik týdnů tvrdila, že v Bratislavě porodila dvojčata, z nichž jedno ihned zemřelo. Druhé mělo zůstat kvůli vážnému stavu v inkubátoru.

Když se její lež stala neúnosnou, vyhlédla si v bratislavské nemocnici Matúška. Když zjistila, že po ní policie pátrá, svěřila chlapečka do péče souseda. Ten ho následně předal mužům zákona.

Dvacetileté ženě a jejímu dvaadvacetiletému manželovi hrozí až desetileté vězení.

Matúšek byl od matky odloučen zhruba 24 hodin. Podle lékařského vyšetření je zcela v pořádku.

Matka šla na toaletu

"Čekala jsem ve vestibulu na sanitku. Neznámá žena mi nabídla, že dítě pohlídá, abych si mohla na chvíli odběhnout. Když jsem se vrátila, žena i se synem zmizela," popsala kritickou situaci včera v televizi Joj zoufalá 32letá matka ze západoslovenské obce Rohožník v okrese Malacky.

Policii zavolala až po hodině hledání uvnitř nemocnice, tj. zhruba ve dvě hodiny odpoledne. Právě toto zaváhání zvýšilo šance pachatelky na útěk.

Únoskyni naštěstí zachytila průmyslová kamera na nedaleké budově Ministerstva zdravotnictví.

Úvahy o obchodu s dětmi

Vyšetřovatelé ženu původně popsali jako osobu se štíhlou postavou, vysokou  zhruba 165 cm. V době činu měla černé vlasy zapletené do copu, oblečená byla do tmavomodrých kalhot a bundy.

Policie včera kvůli pátrání uzavřela výjezdové silnice ze slovenského hlavního města a zvýšila kontroly na hranicích.

Matúšek byl v době únosu oblečený do červených kalhot, bílé bundy, na hlavě měl červenou čepici a na nohou měl modré boty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám