Hlavní obsah

Německý soud řeší smrt čtyř lidí u českých Lovosic

Právo, Vladislav Podracký (Meiningen)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MEININGEN

Z odpovědnosti za smrt čtyř lidí se bude zodpovídat před soudem v německém Meiningenu devětatřicetiletý řidič kamiónu Maik Seidel. Ten loni v létě nerespektoval nedaleko Lovosic na Litoměřicku dopravní značku Stop a narazil do projíždějícího vozu Škoda 100. V něm našli smrt dva muži ve věku 29 a 33 let a dvě osmadvacetileté ženy.

Foto: Anna Čelouchová
Článek

"Obdrželi jsme již kompletní spis od našich českých kolegů," potvrdila Monika Sossdorfová, mluvčí Státního zastupitelství Meiningen.

"V současné době je zpracováván kompletní překlad dokumentace do německého jazyka a počítáme, že koncem března by mohlo začít samotné řízení. V tuto chvíli ale nemohu přesně říci, kdy bude celá věc postoupena soudu."

Podle Sossdorfové lze očekávat, že řidič bude obviněn z ublížení na zdraví s následkem smrti. V takovém případě může být německým soudem pachateli udělen trest do výše pěti let odnětí svobody. Řidič německého kamionu se k činu doznal a při výslechu před českými vyšetřovateli uvedl, že dopravní značku přehlédl.

Totéž navíc potvrdili i dva očití svědci nehody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám