Hlavní obsah

Německý kanibal jí ve vězení eintopf a píše paměti

Právo, kov
BERLÍN

Každý týden chodí na bohoslužby a modlí se, aby našel vnitřní klid, prozradil novinářům kněz Reinhard Heubner, který navštívil ve věznici kanibala Armina Meiwese, jehož proces před zemským soudem v hesenském Kasselu za zabití a požití částí těla berlínského inženýra Bernda Brandese začal tento týden.

Foto: www.14-15.cz

Vodopády v Laosu.

Článek

Již rok sedí obviněný v cele o ploše osm metrů čtverečních v kasselské věznici, kde také v pondělí oslavil 42. narozeniny.

Nedělá kravál, nenadává a chová se dobře, napsal deník Bild s tím, že je na samotce a má za sousedy dalších 564 provinilců.

Se dvaceti z nich je prý už spřátelen a s asi stovkou navázal kontakt. Chtějí s ním mluvit, pomáhá jim při formulaci písemných vyjádření včetně dopisů, protože má "velkou slovní zásobu".

Kanibal: nesním vás

"Nemusíte mít strach, nesním vás," řekl prvnímu reportérovi, který ho navštívil. Přiznal, že se za tlustými zdmi cítí v bezpečí a má "konečně svůj klid".

Doma prý celé noci vysedával u počítače a vypisoval své kanibalské představy, zatímco tady má čas na rozjímání a psaní svých pamětí.

"Píše hodně, když je v cele. O sobě i o Berndovi," prozradil jeho advokát a dodal, že o paměti, které mají mít podobu románu, projevilo velký zájem hned několik nakladatelství.

Ve vězení vaří dobře

"Tady ve vězení jsem respektován a zacházejí se mnou lidsky jako s jinými. Spoluvězni byli nejdříve mým činem šokováni, ale když jsem si za tím, co jsem udělal, stál, respektují to. Každý den chodím na dvě hodiny na dvůr na procházku, hodně čtu a jsem uvolněný," svěřil se faráři.

Pochvaluje si také vězeňské jídlo a zejména má rád eintopf s párkem, konstatuje Bild.

Reklama

Související témata:

Související články

Kanibal má být souzen za vraždu

Prokuratura v německém Kasselu chce obžalovat kanibala Armina M. (41) z hesenského Rotenburgu z vraždy za to, že v březnu 2001 zabil a částečně snědl...

Kanibal už odmítá lidské maso

Na lidské maso již nemá chuť kanibal z Rotenburgu, jak bývá nazýván Armin M. (41), který v březnu 2001 zabil a částečně snědl berlínského inženýra Bernda B....

Začal soud s německým kanibalem

Našel si svou oběť na inzerát. Společně spolu povečeřeli - penis. A pak ho zabil, tělo následně naporcoval. Během "rituálu" si s uříznutou hlavou stále...

Výběr článků

Načítám