Hlavní obsah

Německá policie opět podnikla hon na teroristy

Novinky, Jan Kovařík, DPA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLSRUHE

Druhou protiteroristickou razii za poslední týden provedli v noci na středu policisté na jihu Německa. Několik vytipovaných bytů a pracovišť prohledaly bezpečnostní síly v Mannheimu, Ludwigshafenu, Wiesbadenu, Wormsu a v oblasti Mnichova.

Článek

Prokuratura v Karlsruhe sdělila, že vyšetřování je vedeno proti třem osobám podezřelým z vytvoření teroristické skupiny a proti dalším, které jsou podezřelé z jejich podpory. Podle vyšetřovatelů teroristická skupina vznikla "na základě militantního islámského fundamentalismu" a byla odhodlána plánovat útoky na některá zařízení. Jisté stopy signalizují napojení na mezinárodní síť, o čemž svědčí telefonické a osobní kontakty na arabskou oblast. Účast těchto osob na atentátech z 11. září 2001 zatím zjištěna nebyla.

Minulý čtvrtek proběhla podobná razie v Mindenu a Münsteru na severu Německa. V rukou policie tehdy skončili tři muži. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám