Hlavní obsah

Němci mají seznam uprchlických vlaků, z ČR není žádný

Novinky, Stanislav Dvořák

Případy migrantů natěsnaných v dodávce jsou sice mediálně vděčné, ale podle německé policie to není nejdůležitější fenomén dneška. Nejvíce uprchlíků přijíždí do Německa vlakem a policie už má i seznam hlavních linek, uvedl server Spiegel.de.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Příliv migrantů v NěmeckuVideo: Reuters

 
Článek

Za poslední rok pronikla polovina nelegálních migrantů, o kterých policie ví, do Německa vlakem. Může to být i tím, že vlaky a nádraží se lehko kontrolují, naopak je nemožné zastavovat každé auto na dálnici.

Mimořádně oblíbené jsou prý vlaky EC 88 z Verony do Mnichova, CNL 484 z Říma do Mnichova, EC 80 z Verony do Mnichova, EC 188 z Boloně do Mnichova a EC 86 z Benátek do Mnichova.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vítání uprchlíků na vídeňském nádraží v RakouskuVideo: Reuters

Jen čtvrtina migrantů pronikla na území Německa v autech a dodávkách, desetina v autobusech. Pozoruhodné je, že jedenáct procent migrantů si mohlo dovolit přiletět letadlem. Nejpoužívanější dálnice jsou podle policie A3, A8, A44, A4 a A93. Žádná z nich nevede z Česka.

Jen v sobotu Německo přijalo tisíce lidí, kteří přijeli vlaky z Maďarska. Celkově letos může přijet až  800 000 migrantů.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Uprchlíci uvízlí v alpském Bolzanu

Policie zatýká také čím dál tím víc pašeráků lidí. Během jednoho roku číslo vzrostlo o 40% na 2150 a nárůst pokračuje. Nejvíce těchto zločinců působících v Německu pochází z Maďarska, Rumunska a Srbska. Menší část je ze Sýrie a Bulharska.

Hlavní imigrantské vlaky:

EC 88 z Verony do Mnichova

CNL 484 z Říma do Mnichova

EC 80 z Verony do Mnichova

EC 188 z Boloně do Mnichova

EC 86 z Benátek do Mnichova

Reklama

Výběr článků

Načítám