Hlavní obsah

Nemáš peníze na nevěstu? Nezoufej, Kadyrov doplatí

Právo, brw

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čečenský vůdce Ramzan Kadyrov nařídil vytvořit fond, z něhož se bude financovat tradiční nákup nevěst pro 207 mužů, kteří se chtějí ženit, ale kvůli pandemii nemají dost peněz. Podle listu Kommersant vyčlení potřebné prostředky nadace Achmata Kadyrova, založená na počest zavražděného otce současného čečenského lídra.

Foto: Christopher Pike, Reuters

Čečenský vůdce Ramzan Kadyrov

Článek

Peníze se budou rozdělovat podle seznamu nemajetných ženichů vytvořeného čečenskou muslimskou radou. Rodina každého z nich dostane 50 tisíc rublů (17 200 Kč), aby mohla připravit tradiční svatbu, jejíž součástí je právě vyplacení nevěsty.

Okruh svatebčanů se kvůli pandemii zužuje na nejbližší příbuzné a nevěstu smí z rodného domu vyzvednout jen dvě auta, a ne celá kolona. V rámci protipandemických opatření byly v Čečensku svatby zakázány od začátku dubna, s omezeními jsou v zemi opět povolené od 25. května.

Podle dostupných informací bylo k úterý evidováno v Čečensku, jež je autonomní republikou Ruské federace, 1365 případů nákazy covid-19, patnáct lidí zemřelo.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám