Hlavní obsah

Některé oblasti Indonésie jsou přístupné jen z vrtulníku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ASIE/PRAHA

České humanitární organizace začaly s mapováním projektů v jihovýchodní Asii. Novinky získaly svědectví pracovníka ADRA Jana Bárty z indonéského Acehu. Jen ve městě Maleb zemřela při katastrofě 26. prosince více než polovina obyvatel, tj. přes dvacet tisíc osob. Některé lokality zůstávají přístupné jen z vrtulníku.

Foto: Jiří Herlitze
Článek

Záchranáři se teď v Acehu soustředí hlavně na doposud nepřístupná města. Patří k nim i Melaso, kam se pomoc dostane jen vrtulníkem. Denně jsou odsud stále odváženy desítky mrtvých těl.

ADRA přímo na místě připravuje projekty na pomoc sirotkům, školám, dětským domovům a rybářům. Přírodní katastrofa zničila v oblasti 75% rybářského průmyslu.

Jak uvedl Bárta, pracovníci české humanitární organizace jsou připraveni postiženým pomáhat 24 hodin denně. Česká odbočka ADRA ve středisku v Sukamakmur, 15 km od centra města Benda Aceh, spolupracuje se svými partnery z Nového Zélandu, Německa a Dánska.

"Situace je velmi těžká a složitá," shrnul vše Bárta. Do projektů spolufinancovaných i z darů českých občanů se zapojil rovněž Dětský fond OSN (UNICEF).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám