Hlavní obsah

Při nehodách způsobených silnou bouří zemřeli v Německu nejméně dva lidé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Nejméně dva mrtvé si od pátku vyžádala v Německu silná bouře, která předtím způsobila značné škody i oběti v Británii, Irsku, Nizozemsku a Belgii. V Severním Porýní-Vestfálsku zemřel 56letý řidič automobilu, který na silnici narazil do spadlého stromu.

Foto: HZS hlavního města Prahy

Ilustrační foto

Článek

V Dolním Sasku přišel o život 68letý muž, který se při bouři zřítil ze střechy, již se snažil opravit.

Hasiči předběžně počítají za oběť bouře i 33letého řidiče, jehož auto se převrátilo ve spolkové zemi Sársko, patrně v důsledku mohutného poryvu větru. Policie to ale zatím nepotvrdila, napsala agentura DPA.

Atlantická bouře Eunice se v pátek přehnala přes západní Evropu s místy rekordními poryvy větru. U jižního pobřeží Anglie dosáhl vítr rychlosti bezmála 200 kilometrů za hodinu.

Bouře Eunice: Hlášeni mrtví, vichr o rychlosti 200 km/h trhá střechy a hází s letadly

Evropa

V Anglii zahynuli tři lidé v automobilu, v Irsku jeden muž zemřel při odklízení následků bouře, když se na něj zřítil strom, a v Nizozemsku zásah padajícími stromy nepřežili čtyři lidé.

Jednu oběť má bouře i v Belgii, ve Francii utrpělo zranění nejméně 11 lidí. Vítr způsobil také značné komplikace ve všech druzích dopravy a materiální škody; v Haagu a Londýně strhl část střech místních stadionů.

V noci na sobotu očekával hlavní úder orkánu sever Německa, s bouří se má Německo potýkat nejméně do pondělí. Německé dráhy raději dopředu v částech severního a západního Německa přerušily regionální dopravu.

Británie se připravuje na bouři Eunice, lidé raději nemají vycházet

Zahraniční

Bouře Eunice, která v Německu nese název Zeynep, přišla jen den poté, co jiná tlaková níže Ylenia způsobila v severní části země smrt tří lidí i značné komplikace v dopravě.

Reklama

Výběr článků

Načítám