Hlavní obsah

Na policejního šéfa Mexico City zaútočili granáty a odstřelovacími puškami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těžce ozbrojení útočníci napadli v pátek v půl sedmé ráno místního času (13:30 SEČ) policejního šéfa mexického hlavního města Mexico City a jeho ochranku. Stalo se tak v luxusní čtvrti Lomas de Chapultepec. Ozbrojenci použili mimo jiné granáty a odstřelovací pušky. Policejní šéf byl zraněn, nejméně dva policisté při přestřelce zemřeli. Oběti jsou rovněž z řad kolemjdoucích. Motiv útoku není zatím jasný.

Foto: Profimedia.cz

Příbuzná jednoho z kolemjdoucích, který při přestřelce zemřel.

Článek

Starostka města Claudia Sheinbaumová uvedla, že policejní šéf Omar Garcia Harfuch byl postřelen, je však mimo ohrožení života.

Podle policejního prohlášení přišli o život dva policisté a blíže nespecifikovaný počet útočníků a kolemjdoucích civilistů.

Foto: Profimedia.cz

Policisté na místě činu

Svědci uvedli, že slyšeli těžkou palbu, která trvala několik minut. Motiv útočníků úřady ještě neznají.

„Má to bezesporu co dělat z prací, kterou policie odvádí ve snaze udržet klid a mír ve městě,“ uvedl mexický prezident Andrés Manuel López Obrador.

Jednomu ze svědků se podařilo zachytit zvukový záznam přestřelky.

Útočníci použili mimo jiné odstřelovací pušky Barrett, které patří do arzenálu drogových kartelů Los Zetas, Cártel del Golfo, Sinaloa či Jalisco Nueva Generación.

Foto: Profimedia.cz

Nábojnice na ulici dokazují, o jak velkou přestřelku šlo.

V bohaté čtvrti Lomas de Chapultepec sídlí mimo jiné řada ambasád. Velvyslanectví ČR v Mexiku se však nachází o několik kilometrů dál v oblasti Anzures.

Podle agentury Reuters v této západní části města jen zřídkakdy dochází k násilnostem, které v posledních letech sužují řadu zejména chudších regionů v zemi včetně chudinských čtvrtí Mexico City.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám