Hlavní obsah

Na newyorském mrakodrapu objeveny kosti obětí z 11. září

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Nejméně 300 úlomků lidských kostí bylo nalezeno v New Yorku na střeše 41podlažní budovy Deutsche Banl, jejíž horní patra poničil pád jedné z věží Světového obchodního střediska (WTC) po  teroristickém útoku 11. září 2001. Informoval o tom newyorský list The Daily News.

Článek

"Úlomky kostí byly nalezeny ve štěrku, který byl shrnutý k okrajům střechy," oznámila Ellen Borakove, mluvčí městského soudního lékaře.

Kosti budou podrobeny testům DNA a po zjištění totožnosti vráceny pozůstalým. Pokud se však totožnost neprokáže, úřady úlomky uloží v areálu památníku, který se na místě tragédie už staví.

Prvních deset úlomků se našlo už loni na podzim, kdy firma, která poničenou budovu Deutsche Bank koupila, zahájila před její demolicí likvidaci toxického prachu a chemikálií, jimiž byla po útoku stále zanesena, uvedl Daily News s tím, že dalších 80 úlomků bylo zajištěno v uplynulých týdnech.

Reklama

Výběr článků

Načítám