Hlavní obsah

Na Bali vzpomínali na oběti terorismu a žádali popravy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JAKARTA

Na indonéském ostrově Bali si připomenuli tři roky od vražedného atentátu, při němž zahynuly dvě stovky lidí. Mezi nimi i řada australských turistů, jejichž příbuzní přijeli na Bali. V balijském městě Denpasaru se na pět lidí pokusilo vtrhnout do věznice a žádalo okamžitou smrt pro tři teroristy.

Článek

Pět se lidí se ve středu pokusilo vtrhnout do věznice  v Denpasaru na indonéském ostrově Bali. Požadovali okamžitou popravu tří teroristů, kteří byli odsouzeni k smrti za útoky na místní noční kluby v roce 2002.

Foto: REUTERS/Darren Whiteside

"Zabít Amroziho, zabít Amroziho," skandovali demonstranti jméno jednoho z odsouzenců, když strhávali hlavní bránu baliského vězení. Policie nakonec davu v průniku do vězeňského komplexu zabránila.

Na smrt odsouzení teroristé Imam Samudra, Amrozi a jeho bratr Mukhlas byli v tomto vězení držení až do úterý, kdy byli přesunuti do jiné věznice na ostrově nedaleko Jávy.

V Bali 1. října opět zaútočili teroristé a zabili 22 lidí. V úterý byl zatčen první muž v souvislosti s letošními atentáty.

Reklama

Související témata:

Související články

Indonéské policii vyklouzl terorista z Bali

Indonéské policii těsně v pátek unikl unikl jeden z hlavních podezřelých v případu sobotních atentátů na Bali Noordin Mohamed Top, který patří k teroristické...

Výběr článků

Načítám