Hlavní obsah

Muž v USA vypálil na policisty 200 střel, zasáhl souseda a zabil psa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divoký zásah mají za sebou policisté v americkém státě Maryland, 43letý Benjamin Murdy na ně během něj vypálil téměř 200 střel. Policie na místě původně zasahovala kvůli stížnostem na zabití psa a domácí hádku. O incidentu z noci na středu ve čtvrtek informovala stanice Fox News.

Foto: Hartford Sheriff County

Benjamin Murdy

Článek

Policie v okrese Hartford County na místo dorazila v úterý večer. Dostala hlášení, že kdosi zastřelil při domácí hádce psa.

Na místě na ně muž, který byl později identifkován jako Murdy, začal střílet. Přitom několikrát zasáhl policejní vůz a dvakrát do spodní části těla trefil také svého souseda 59letého Roberta Schella, který právě vynášel pytle se smetím.

„Vynesl jsem první dva, když jsem slyšel střelbu a ucítil cosi na pravém koleně,“ uvedl Schell. Běžel se schovat za svůj vůz, ale než se tam dostal, trefila ho druhá střela do podbřišku. Ani jedno ze zranění se neukázalo jako vážné.

Lidé ve frontě v McDonaldu v Seattlu se pohádali a začali po sobě střílet

Amerika

Zatímco policie dům obklíčila, Schell byl převezen do nemocnice, odkud ho záhy propustili. Policie také uvedla, že při střelbě zahynul pes, později bylo upřesněno, že pes byl zabit před příjezdem policie.

Murdy dál pokračoval ve střelbě na policisty – na místě zasahovali příslušníci šesti různých sborů – celkem vypálil přes 200 střel. Nakonec se po vyjednávání s krizovým týmem zhruba po hodině a půl vzdal. Policie uvedla, že nikdo z policistů nepoužil zbraň.

Murdy je nyní stíhán za pokus o vraždu, ohrožování, krutost na zvířatech a další činy. Je ve vazbě bez možnosti propuštění na kauci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám