Hlavní obsah

Možnost odchodu ANO z Dzurindovy vlády zůstala otevřená

Novinky, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Ani úterní čtyřhodinové jednání koaliční rady nevyřešilo spor, kvůli kterému chce Aliance nového občana (ANO) vystoupit z vládní koalice. ANO ztratila důvěru ke koaličním partnerům, protože její předseda Pavol Rusko byl údajně odposloucháván a kriminálka prošetřovala jeho údajné setkání s mafiánem Mikulášem Černákem ve Vysokých Tatrách.

Foto: Jana Bečková

Depo lokomotiv před štolou

Článek

Koaliční rada bude v jednání pokračovat příští úterý.

ANO na zasedání koaliční rady nevznesla žádné personální požadavky, i když předem avizovala, že bude požadovat přístup ke kontrole Slovenské informační služby (SIS) a ministerstva vnitra. Rusko však žádal od svých koaličních partnerů garance, že se podobný případ už nebude opakovat. SIS i ministerstvo vnitra kontroluje Křesťanskodemokratické hnutí (KDH).

SIS i policie odposlech popřely

Vedení SIS se od odposlouchávání Ruskova telefonu distancovalo. Její ředitel Vladimír Mitro na tajném jednání parlamentního výboru pro kontrolu tajné služby tuto možnost kategoricky odmítl. Odposlouchávání popřela také policie.

Předseda KDH Pavol Hrušovský vyslovil přesvědčení, že koaliční strany se nakonec dohodnou a koalice bude pokračovat. 

Reklama

Související články

Watergate na slovenský způsob

Na Slovensku propukl skandál připomínající Watergate. Vedení vládní Aliance nového občana (ANO) totiž tvrdí, že na ně byla nasazená tajná služba, která sbírá...

Výběr článků

Načítám