Hlavní obsah

Mladíci, kteří ukradli pohřební vůz s 12 nebožtíky, byli dopadeni v Polsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava

V Poznani byli zadrženi dva mladíci podezřelí z toho, že počátkem týdne u Berlína ukradli pohřební vůz naložený 12 nebožtíky. Podle agentury DPA je podezřelým 25 a 27 let. Na oba už dříve trestané muže byla uvalena vazba, informoval mluvčí poznaňské policie Andrzej Borowiak.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Po dalších dvou podezřelých, včetně údajného osnovatele krádeží automobilů, policie pátrá. Místní úřady vypsaly odměnu ve výši 5000 zlotých (přes 30.000 korun) za informace vedoucí k nalezení ukradených vozů. Zatčení muži údajně v Německu provedli tři automobilové krádeže včetně krádeže pohřebního vozu.

Jeden z automobilů byl nalezen už v pondělí v Poznani. Vyšetřovatelé se proto domnívají, že i pohřební vůz je v Polsku. Vůz, jenž byl ukraden v Hoppegartenu východně od Berlína, měl tucet těl převézt do krematoria v Míšni.

Polská tisková agentura PAP tento týden v souvislosti s bizarním případem připomněla, že od roku 2007, kdy Polsko a Česko vstoupily do schengenského prostoru bez hraničních kontrol, ve východní části Německa výrazně přibylo krádeží aut. Kořistí zlodějů se stále častěji stávají i drahé zemědělské a stavební stroje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám