Hlavní obsah

Lov jelenů nepřežilo v USA pět lovců, tři zranění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BIRCHWOOD

Pět mrtvých a tři zranění - to je výsledek víkendového lovu na jeleny v americkém státě Wisconsin. Na své kolegy tam začal střílet z dosud neznámých příčin šestatřicetiletý muž. Policie ho zatkla v neděli odpoledne a obvinila z vraždy a těžkého ublížení na zdraví. Úřady muže identifikovaly jako Chaie Vanga.

Foto: ZZS MSK

Logo dne linky 155 - v mapě ČR jsou zobrazena loga jednotlivých krajských záchranných služeb.

Článek

Případ údajně začala přestřelka mezi obviněným a dvěma muži. Ti se vraceli do chaty v oblasti Sawyer. Na soukromém pozemku nedaleko obydlí spatřili ozbrojeného muže s poloautomatickou puškou SKS kalibru 7.62, jež se používá k lovu zvěře.

Následně se strhla přestřelka. Zatím není známo, kdo ji zahájil. Výsledkem jsou dva zranění. Jeden z nich stačil přivolat rádiem pomoc. Na místo ihned dorazila osmnáctičlenná skupina lovců, kteří byli vzdálení jen půl kilometru.

A "bitka" začala nanovo. Tentokrát po ní zůstalo na zemi ležet pět mrtvých: nezletilý chlapec, tři muži a žena; a jeden zraněný. Bez úhony vše naopak přežilo deset lidí - jen dva z nich přitom zůstali při přestřelce v automobilu.

Obviněný: zabloudil jsem

Policie uvádí, že celkově padlo dvacet výstřelů. Příčiny incidentu se vyšetřují. Muži zákona odmítají sdělit, zda se mrtví postříleli mezi sebou, nebo je všechny zabil Vang. Pitvy těl však prokázaly, že některé oběti byly zasaženy více než jednou.

Zatčený Vang do protokolu vypověděl, že na soukromý pozemek zabloudil. Jelikož neměl kompas, rozhodl se jít k nejbližšímu domu. Podle jeho verze jej muži bezdůvodně napadli.

Z místa činu po přestřelce, a to nezraněn, odešel, aniž by lidem poskytl pomoc. Dva ze zraněných leží v kritickém stavu v nemocnici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám