Hlavní obsah

Lesní požáry ve Španělsku se stále šíří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MADRID

Velký lesní požár poblíž středošpanělského města Guadalajara, kde v neděli zahynulo 11 dobrovolných hasičů, se přes nasazení profesionálů a příchod pomoci z Francie stále šíří. V noci na úterý musela být evakuována další vesnice s asi 150 obyvateli.

Článek

U Guadalajary již plameny strávili přes 12 000 hektarů borového lesa, zasažen je i národní park Alto Tajo.

Odborníci již identifikovali devět z jedenácti těl hasičů, kteří při boji s plameny zahynuli. [celá zpráva] Dvě těla jsou ale tak vážně poškozená, že identifikaci obětí umožní až výsledky testů DNA. Lékaři již odebrali vzorky genetické informace od příbuzných mrtvých.

Policie již vyslechla výletníky, kteří údajně požár způsobili. Navzdory zákazu si totiž v přírodě grilovali maso. Jeden z vyslýchaných již přiznal, že roznítil oheň, a musí nyní počítat s obžalobou ze způsobení škody a veřejného ohrožení z nedbalosti. V případě odsouzení mu hrozí až 20 let vězení. Zadržen zatím ale nebyl žádný z podezřelých, protože se na policii dostavili dobrovolně.

Nový oheň u Barcelony

Nové ohnisko požáru se vytvořilo dnes i poblíž Barcelony na východě země. V Castellnou de Bages vypukl nový velký požár. Evakuováno muselo být 200 obyvatel jedné vesnice a také na 200 dětí z prázdninového tábora, který byl zřízen poblíž.

Při snaze zvládnout živel bylo zraněno pět hasičů. Oheň zatím strávil asi 1000 hektarů borového lesa. Zničeny jsou rovněž budovy důlní společnosti a několik farem.

Španělská vláda dnes oznámí zpřísnění pohybu v lesních porostech.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám