Hlavní obsah

Královna Alžběta ruší program, lékaři jí nařídili odpočinek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn
Aktualizováno

Alžběta II. zrušila návštěvu Severního Irska. Lékaři jí doporučili, aby si po náročném programu pár dnů odpočinula, oznámil Buckinghamský palác.

Foto: Profimedia.cz

Britská panovnice Alžběta II.

Článek

Palác nezveřejnil detaily, pouze stručně uvedl, že panovnice „neochotně přijala doporučení lékařů”. Nachází se „v dobré náladě a je zklamaná, že nebude moct navštívit Severní Irsko”.

Ve čtvrtek se na severoirské hranici měla konat bohoslužba na oslavu 100. výročí vzniku Severního Irska. Královna tamním obyvatelům vzkázala, že doufá, že se s nimi brzy uvidí.

Pětadevadesátiletá britská královna se na veřejnosti po letech objevila s hůlkou

Koktejl

Ještě v úterý pořádala nejdéle sloužící britská panovnice recepci na svém hradě Winsdor. Účastnila se ji řada politiků a podnikatelů z celého světa.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ještě v pondělí pořádala Alžběta II. recepci pro význačné byznysmanyVideo: Reuters

Britský tisk nezmiňuje žádná zdravotní omezení. Pouze připomíná skutečnost, že minulý týden byla královna po dlouhé době spatřena, jak si při chůzi vypomáhá hůlkou.

S tou chodila na přelomu roku 2003 a 2004 poté, co jí lékaři operovali koleno. Od té doby se na veřejnosti s žádnou oporou při chůzi neobjevila.

Britská královna Alžběta II.: Nejdéle vládnoucí žena v dějinách

Historie

Reklama

Výběr článků

Načítám