Hlavní obsah

Korunní svědek o Jacksonovi: byl to nejlepší přítel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SANTA MARIA

Před soudem v kalifornské Santa Marii ve středu poprvé vypovídal chlapec, který obvinil popového zpěváka Michaela Jacksona (46) ze sexuálního zneužívání. Řekl mimo jiné, že považoval Jacksona za "nejlepšího přítele". K jádru výpovědi se chlapec zatím nedostal.

Foto: Táňa Arťušenková

Tuto turistickou známku získají účastníci hry zdarma. Foto: Archiv Euroregionu Praděd

Článek

Nyní patnáctiletý hoch mluvil včera klidně a jasně. Popisoval, jak se s hvězdou popu poprvé setkal, jak probíhaly společné chvíle. K vylíčení aktů údajného sexuálního zneužívání se však zatím nedostal.

Obviněný zpěvák od něj seděl asi čtyři metry. Podle světových agentur zůstal po celou dobu vyrovnaný. Oba se přitom tváří v tvář setkali poprvé od vznesení obvinění.

Schůzky v ložnici

Chlapec trpící rakovinou a jeho rodina se s Jacksonem setkali poprvé na jeho ranči Neverland v roce 2000. Lékaři tehdy pacientovi předpovídali, že se nevyléčí.

Zpěvák během následujících měsíců korunního svědka a jeho bratra mimo jiné pozval do ložnice. Tam jim údajně ukazoval na internetu pornografické stránky s nahými ženami ve vyzývavých pozicích. Vše vždy trvalo od 15 do 30 minut.

Jackson v přítomnosti hochů prý rovněž masturboval.

Natáčení filmu

Koncem roku 2002 Jackson pozval korunního svědka do Neverlandu na natáčení dokumentu britského novináře Martina Bashira. Film se po uvedení v únoru 2003 stal jedním ze základů obžaloby.

Zpěvák si prý chlapce vzal stranou a naváděl ho, co má před kamerou říkat. "Tvrdil, že mě dostane k filmu a toto je zkouška. Chtěl, abych říkal určité věci, jako že mi pomohl a hodně přispěl k mému vyléčení z rakoviny," uvedl svědek.

Na dotaz žalobce Toma Sneddona, zda to byla pravda, odpověděl: "Ne tak docela. Během větší části (pozn. léčení) rakoviny tam ani nebyl."

Na kameru ale řekl opak. Tehdy si prý myslel, že Jackson je "nejsprávnější chlap na světě, nejlepší přítel, jakého jsem kdy měl".

Telefonáty do nemocnice

Chlapec uvedl, že se během své léčby vrátil do Neverlandu nejméně sedmkrát. Jacksona tam vídal jen zřídka. Někdy mu prý zaměstnanci řekli, že zpěvák není doma a potom ho zahlédl, že na ranči je.

Podle svědka  mu zpěvák volal i do nemocnice, kde se léčil.

Reklama

Související témata:

Související články

Jackson převezen do nemocnice

Zpěvák Michael Jackson, který v americkém městě Santa Maria stojí před soudem za sexuální zneužívání dětí, byl v úterý převezen na pohotovost. Podle soudce...

Jackson opustil nemocnici, doléčí se doma

Americký zpěvák Michael Jackson, který je obviněn ze sexuálního zneužívání dětí, ve středu večer místního času opustil nemocnici v kalifornské Santa Marii,...

Soud s Jacksonem začne v pondělí

Soud se zpěvákem Michaelem Jacksonem (46) bude zahájen v pondělí. Rozhodl o tom ve čtvrtek soudce Rodney Melville. Popový idol se v kalifornském městě Santa...

Výběr článků

Načítám