Hlavní obsah

Kanadská policie řeší záhadné úmrtí miliardáře a jeho ženy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kanadská policie vyšetřuje podezřelé úmrtí miliardáře a filantropa Barryho Shermana a jeho ženy Honey. Podle agentury Reuters byli oba v pátek nalezeni mrtví ve svém domě v Torontu. Pětasedmdesátiletý Sherman byl zakladatelem farmaceutické společnosti Apotex a podle časopisu Forbes bylo jeho čisté jmění asi 3,2 miliardy dolarů (zhruba 70 miliard korun).

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Kanadští policisté vyšetřují záhadné úmrtí miliardáře a jeho ženyVideo: Reuters

 
Článek

„Okolnosti jejich úmrtí vypadají podezřele,” uvedl policejní konstábl David Hopkinson. Detektivové později sdělili novinářům, že neobjevili žádné známky násilného vniknutí do domu.

Manželé dům nedávno nabídli k prodeji za téměř sedm miliónů kanadských dolarů (119 miliónů Kč). Jejich těla objevil v suterénu realitní agent, když dům připravoval na prohlídky potenciálních kupců, uvedl kanadský deník The Globe and Mail s odvoláním na příbuzného.

Foto: Reuters

Manželé byli nalezeni mrtví ve svém domě v kanadském Torontu.

Sherman založil společnost Apotex v roce 1974. V roce 2012 odstoupil z funkce generálního ředitele, zůstal však výkonným předsedou podniku. Firma Apotex zaměstnává kolem 11 000 lidí a je sedmým největším výrobcem generických léků na světě. Společnost působí ve více než 45 zemích, včetně Spojených států.

Foto: Chris Helgren, Reuters

Vyšetřovatelé na místě záhadného úmrtí manželů Shermanových v kanadském Torontu

Manželé byli známí svou dobročinností a věnovali milióny dolarů na nemocnice, školy či židovské organizace. Starosta Toronta John Tory uvedl, že ho zpráva o úmrtí manželů „šokovala a naplnila žalem”. Upozornil, že manželé městu poskytovali štědré příspěvky. „Doufám, že vyšetřování poskytne odpovědi nám všem, kteří truchlíme nad touto obrovskou ztrátou,” prohlásil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám