Hlavní obsah

Kamión smetl u Durbanu auta na křižovatce, zahynulo 22 lidí

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pinetown

K tragické nehodě došlo ve čtvrtek večer v Pinetownu u jihoafrického Durbanu. Jak je vidět na videu zveřejněném v pátek, kamión, jemuž údajně selhaly brzdy, na rušné křižovatce doslova smetl několik aut. Zemřelo 22 lidí, dalších 26 bylo zraněných.

BEZ KOMENTÁŘE: Tragickou nehodu u Durbanu zachytila palubní kamera Video: LiveLeak.com

 
Článek

Kamión narazil do čtyř minibusů taxislužby a jednoho automobilu. První zprávy hovořily o 27 mrtvých, ale server jihoafrické televize SABC v pátek na základě vyjádření policie uvedl, že obětí je 22. Devatenáct lidí zemřelo na místě, další tři podlehli zraněním po převozu do nemocnice.

Svědci nehody uvedli, že náraz vymrštil pasažéry z aut. Kamión, který se zastavil asi 30 metrů od křižovatky, je poté táhl pod sebou. Zranění, z nichž sedm bylo v kritickém stavu a osm mělo vážná zranění, byli rozvezeni do okolních nemocnic.

Řidič kamiónu byl zatčen a obviněn ze zabití. Předpokládá se, že za nehodou stála porucha brzd.

Foto: Novinky s použitím Yahoo Maps

Nehoda se stala v Pinetownu u jihoafrického Durbanu.

Majitel nemohl spát

„Řidič byl obviněn ze zavinění zabití a bezohledného řízení. Podrobnosti nehody jsou stále vyšetřovány, nemůžeme proto v této fázi vyvodit žádné závěry,“ řekl serveru City Press policejní náčelník Vincent Mdunge.

Majitel společnosti, jíž kamión patří, pro jihoafrický server iol.co.za uvedl, že nákladní vůz byl na cestě z Johannesburgu do přístavu v Durbanu. Poté, co se o nehodě dozvěděl, nemohl podle svých slov celou noc spát. Zkoušel se dovolat řidiči, ale ten byl v tu chvíli už zadržen policií.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám