Hlavní obsah

Kamera zachytila pád pákistánského airbusu do města

– Karáčí

Bezpečnostní kamera v Karáčí zachytila okamžik pádu letadla pákistánských aerolinek, které se v pátek zřítilo do obydlené části města. Na záběrech je vidět, jak stroj klesá dolů mezi domy a pak exploduje. Neštěstí si vyžádalo 97 obětí, dva lidé havárii přežili.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Video z pádu pákistánského airbusuVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Airbus pákistánské společnosti PIA odstartoval z Láhauru a po necelých dvou hodinách měl být v Karáčí. Krátce před přistáním se však zřítil na hustě obydlenou část města. Jeho pád zachytila kamera na střeše jednoho z domů.

„Byli jsme doma. Slyšeli jsme hlasitý výbuch a ucítili zápach, jako když se něco pálí. Když jsem vylezla na střechu, uviděla jsem mraky kouře,“ popsala majitelka videozáznamu Rida Fatimaová.

Mayday! Přišli jsme o motory. Záznam posledních slov kapitána zříceného letadla

Svět

Na palubě bylo podle pákistánského úřadu pro civilní letectví 91 cestujících a osm členů posádky. Několik sekund před přistáním podle letového záznamu zveřejněném na respektovaném webu liveatc.net pilot sdělil řízení letového provozu, že přišel o oba motory.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Trosky zříceného letounu v KaráčíVideo: Reuters

Stovka mrtvých po pádu letadla do obydlené části Karáčí, přežít mohl ředitel banky

Svět

Následně byly pro přistání připraveny obě ranveje. Vzápětí už ale pilot pouze křičel "Mayday! Mayday! Mayday!" a komunikace z letadla utichla. Agentuře Reuters se nicméně pravost nahrávky nepodařilo ověřit.

K neštěstí došlo jen pár dnů poté, co byl v Pákistánu obnoven letový provoz, který byl přerušen kvůli koronavirové pandemii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám