Hlavní obsah

K Babišovi se už vyjádřila i Mia Farrowová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Kauza Pandora Papers rezonuje společností i ve Spojených státech. Investigativní novináři o víkendu odhalili informace o offshorových aktivitách a skrytých majetcích více než stovky politiků a osobností. Americkou herečku a aktivistku Miu Farrowovou nejvíce zaujal případ českého premiéra Andreje Babiše.

Foto: Profimedia.cz

Americká herečka Mia Farrowová

Článek

„Miliardy skryté mimo dosah. Pozornost je dnes sice zaměřena na Putina a krále Abdalláha, ale český premiér Andrej Babiš, který se stylizuje do role populistického nepřítele elit, si pomocí nastrčených firem, které skrývaly jeho totožnost, koupil u Cannes zámek za 22 milionů dolarů s dvěma bazény, a tak dále,” napsala s nečekanou znalostí tuzemských politických reálií Farrowová na Twitteru.

K rozhořčenému komentáři přiložila držitelka Zlatého glóbu článek listu Washington Post, na jehož titulní fotce je mimo jiné fotografie právě českého premiéra Babiše.

Policie prověří informace o Babišovi z Pandora Papers

Krimi

O podezřelých finančních transakcích a možných daňových únicích stovek politiků a osobností informovala o víkendu řada médií z celého světa v rámci Mezinárodního konsorcia investigativních novinářů (ICIJ).

Šéfka Washington Post: Museli jsme je odhalit

Premiér Babiš pokládá Pandora Papers za pokus o ovlivnění nadcházejících sněmovních voleb v Česku a očernění jeho osoby.

Babiš je pro zahraniční média ústřední postavou Pandora Papers

Zahraniční

Podle hlavní editorky deníku Washington Post Sally Buzbeeová trvala investigace novinářům více než rok, byla rozsahem komplikovanější než cokoli podobného svého druhu a z toho důvodu bylo potřeba spolupracovat s dalšími médii.

„Washington Post se k tomuto projektu rozhodl připojit, protože jsme si byli jisti, že rozsah záznamů získaný ICIJ odkrývá aspekty mezinárodního finančního systému, který funguje bez jakéhokoli dohledu, nebo s velmi malým dohledem,” vysvětluje ve vyjádření čtenářům Buzbeeová.

Reklama

Výběr článků

Načítám