Hlavní obsah

Johnson pogratuloval Bidenovi. Nebo jeho sokovi?

Právo, mcm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blahopřání k vítězství zaslal Joeovi Bidenovi i britský premiér Boris Johnson, kterého dosavadní prezident USA označil svého času za „Trumpa Británie“. Chybička se ale vloudila.

Foto: Toby Melville, Reuters

Bristský předesa vlády Boris Johnson

Článek

Na pozadí gratulace adresované demokratovi byly totiž podle britských médií odhaleny stopy jiného textu, adresovaného Donaldu Trumpovi.

A aby nebylo mýlky, čeho se tento text týkal, hovoří se v něm o Trumpově volebním vítězství a o „druhém volebním období“ dosavadního prezidenta.

Biden: Předání moci nic nezastaví, na Trumpově postoji nezáleží

Amerika

„Jak se dalo očekávat, k výsledku těchto voleb, o něž se sváděl ostrý boj, byla předem připravena dvě prohlášení. Technická chyba způsobila, že části druhého z nich byly vloženy do grafického pozadí,“ vysvětlil mluvčí britské vlády.

Obětí by mohlo být dvakrát víc než na jaře, varuje Johnson

Evropa

Za obrat k Bidenovi zpražila Johnsona jeho exmilenka Jennifer Arcuriová. Podle listu The Daily Mail si u ní britský premiér vysloužil označení „skvělé laxní bezpáteřné protoplazmatické želé“.

Reklama

Výběr článků

Načítám