Hlavní obsah

Jacksona usvědčují jeho bývalí zaměstnanci

– SANTA MARIA

Pozice Michaela Jacksona v aféře se sexuálním obtěžováním dětí se stále zhoršuje. Potom, co v úterý jeho hospodyně popsala, jak se sprchoval společně s malým chlapcem, vystoupil v pátek i jeho bývalý kuchař. Řekl, že viděl Jacksona při osahávání bývalé dětské hvězdy Macaulyho Culkina.

Článek

Phillip LeMarque, jenž v roce 1991 pracoval na zpěvákově ranči Neverland jako kuchař, v pátek řekl, že Jacksona viděl, jak při videohrách osahává Culkina v oblasti genitálií. Dětský herec byl údajně příliš malý, aby dosáhl na ovládací panel videoher. Jackson ho tedy podle LeMarquea vyzdvihával, zároveň však svou levou ruku vsunul do chlapcovy kapsy.

Bývalý kuchař podotkl, že v šoku téměř upustil bramborové hranolky, které oběma přinášel. V úterý bývalá Jacksonova hospodyně tvrdila, že Culkin pravidelně spával ve zpěvákově posteli a že Jacksona také spatřila, jak se sprchuje s jiným chlapcem. Culkin však popřel, že by ho Jackson zneužíval. Jeho mluvčí uvedla, že před soudem nebude svědčit.

Jackson je obžalován z toho, že na svém ranči Neverland v únoru a březnu roku 2002 nejméně dvakrát sexuálně zneužil chlapce, kterému je nyní 15 let. Kdyby byl uznán vinným ve všech deseti bodech obžaloby, hrozí mu za to 20 let vězení.

Svědci dávných afér Jacksonovi ještě přitíží

Soudce Rodney Melville dovolil v minulých týdnech státnímu zástupci Tomu Sneddonovi předvolat k soudu svědky z předchozích nesoudních kauz, kdy byl Jackson obviněn ze sexuálního obtěžování. Soudcovo rozhodnutí pozorovatelé považují za velké nebezpečí pro zpěvákovu obhajobu. Experti soudí, že porotce by to mohlo ovlivnit v Jacksonův neprospěch.

Obžaloba hodlá na základě pěti případů z minulosti a výpovědí devíti svědků dokázat, že Jackson se sexuálního obtěžování dětí dopouštěl opakovaně a že je podle všeho dlouholetý pedofil se slabostí pro malé chlapce.

Reklama

Výběr článků

Načítám