Hlavní obsah

Jackson opustil nemocnici, doléčí se doma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SANTA MARIA

Americký zpěvák Michael Jackson, který je obviněn ze sexuálního zneužívání dětí, ve středu večer místního času opustil nemocnici v kalifornské Santa Marii, kde byl od úterý hospitalizován s příznaky chřipky. Lékař mu přitom doporučil, aby v nemocnici strávil ještě jednu noc.

Foto: Luboš Ibrmajer
Článek

"Zpěvákův zdravotní stav je stabilní, musí být ale nadále pod kontrolou," řekl lékař Todd Bailey, který vede oddělení jednotky intenzivní péče. "Potřebuje ještě péči kvůli přetrvávajícím symptomům virózy." Přesto Jackson v nemocnici nezůstal, byť mluvčí Jacksonovy rodiny Angel Howanskyová ve středu ráno uvedla: "Vede se mu lépe. V nemocnici ale zůstane ještě několik dnů."

V písemném prohlášení, které poskytl Jacksonův mluvčí Raymone Bain, stojí, že Jackson odešel z nemocnice a bude se zotavovat doma.  

Večer od budovy nemocnice prudce vyrazila dvě vozidla, která použila vedlejší cesty. "Právě nám řekli, že (Jackson) odešel," uvedl večer policista Bob Herrick. Přestože se očekávalo, že Jackson o svém odchodu uvědomí policii, aby mu poskytla ochranu, neučinil tak. Novináři zpěváka nespatřili, policie je nepustila do blízkosti budovy.

Zpěvák v úterý místo k soudu dorazil na pohotovost s chřipkovými příznaky a zvracením. Téhož dne navštívili Jacksona v nemocničním pokoji jeho rodiče a bratr Garmaine Jackson. Sám zpěvák se krátce ukázal v nemocničním okně, aby pozdravil fanoušky shromážděné před nemocnicí. Ti mu vyjadřovali podporu a přesvědčení o jeho nevině i po oba dny Jacksonovy hospitalizace.

Porota ještě nebyla vybrána

Proces s Jacksonem byl kvůli jeho onemocnění přerušen do příštího úterý. Obě strany procesu začaly v pondělí vybírat dvanáctičlennou porotu a osm náhradníků. Očekává se, že výběr poroty potrvá ještě tři až čtyři týdny a samotný proces asi šest měsíců.

Žaloba o deseti bodech viní Jacksona, že na svém ranči Neverland před dvěma lety několikrát pohlavně zneužil třináctiletého chlapce, kterému před tím podával alkoholické nápoje, a že nutil hocha a jeho příbuzné k nepravdivým prohlášením. Podle Jacksona si ale nařčení rodina údajné oběti vymyslela, aby od něho získala peníze.

Reklama

Související témata:

Související články

Michael Jackson věří v ospravedlnění

Za mimořádné pozornosti amerických médií začal v pondělí výběrem poroty v kalifornské Santa Marii proces s popovou hvězdou Michaelem Jacksonem. Ten je obviněn...

Soud s Jacksonem bude trvat půl roku

Více než tisíc novinářů z celého světa, stovky fanoušků a desítky odpůrců - tak vypadala v úterý atmosféra v kalifornském městě Santa Maria. Tamní soud...

Porota v procesu s Jacksonem se rýsuje

Soudce v procesu se zpěvákem Michaelem Jacksonem v úterý překvapivě ukončil výběr kandidátů do poroty už po dni a půl od zahájení hlavního líčení. Původně...

Výběr článků

Načítám