Hlavní obsah

Jackson dorazil k soudu, hrozilo mu zadržení

SANTA MARIA

Se zpožděním pětašedesáti minut dorazil ve čtvrtek večer SEČ k soudnímu slyšení zpěvák Michael Jackson. Soudce na něj před tím vydal zatykač. Podle advokáta byl zpěvák s bolestmi zad v nemocnici, informovaly podle DPA americká média.

Foto: Dana Dopitová

Královny - na scéně Emilie Vránová, Martina Večerková a Alena Navrátilová.

Článek

Když se zpěvák neobjevil v původně určeném termínu, soudce Rodney Melville vydal příkaz k jeho zadržení a propadnutí kauce ve výši tří miliónů dolarů, zároveň mu ale dal hodinu čas, aby se dostavil dobrovolně.  "Pan Jackson je v Cottage Hospital v Santa Ynez s vážnými problémy se zády. Neplánuje, že by k soudu přišel," obhajoval svého mandanta právní zástupce Thomas Mesereau Jr.

Po příjezdu Jackson vystoupil z vozu a k soudní budově kráčel pomalou chůzí a podpírán svojí ochrankou. Oblečen byl v plandavých kalhotách připomínajících pyžamový úbor a bílém tílku, přes které měl tmavé sako.

Jacksonova mluvčí Ramone Bainová uvedla, že zpěvák pocítil bolesti zad při ranním oblékání a ihned se odebral do nemocnice k naléhavému ošetření.

Jackson je obžalován ze sexuálního obtěžování nezletilého chlapce a hrozí mu až pětadvacetileté vězení. Hájí se tím, že hoch si vše vymyslel, aby jeho rodina získala peníze.

Zpěvák byl obviněn z podobného činu již v polovině devadesátých let, ale tehdy se dohodl na mimosoudním vyrovnání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám