Hlavní obsah

Izraelci vtrhli do palestinského domu kvůli Lize mistrů

– HEBRON

Izraelští vojáci vpadli do domu palestinské rodiny v Hebronu na západním břehu Jordánu a usídlili se v místnosti s televizorem, aby mohli sledovat fotbalový zápas. Sdělily to izraelské vojenské zdroje poté, co o incidentu informovala televize.

Článek

Na záběrech odvysílaných izraelským televizním Kanálem -10 bylo vidět rozbitý nábytek a okna domu, v němž podle moderátora vojáci sledovali finále Ligy mistrů, v němž se utkaly fotbalové týmy AC Milán a Liverpool.

Podle palestinských obyvatel zmíněného domu napáchali škody izraelští vojáci. Izraelský armádní zdroj potvrdil, že pět vojáků vpadlo do domu, aby shlédli zápas, zdrželi se však prý jen několik minut a nic nerozbili. Velitel jednotky byl nicméně suspendován, dodal zdroj.

Palestinský teenager Anan az-Zrajer uvedl, že šel po ulici, když ho zastavili vojáci a zeptali se ho, zda má jeho rodina televizor a satelitní anténu.

"Řekl jsem, že ano, ale že nemáme izraelské kanály. (Když vešli do domu), dal jsem jim dálkový ovladač a oni začali hledat. Nás nahnali do jiné místnosti," líčil chlapec.

Podle jiného obyvatele Hebronu to nebylo poprvé, co vojáci vnikli do palestinského domu, aby se dívali na televizi. Chidžadži al-Batč připomněl, že zhruba před dvěma týdny vpadlo 11 izraelských vojáků do jeho domu a zůstali v něm až do rána.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám