Hlavní obsah

Izrael zaútočil na úřad palestinského premiéra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

GAZA

Izraelské vrtlníky zaútočily v neděli brzy ráno na budovu, kde sídlí palestinský premiér Ismáíl Haníja. Budova je poškozena a také hořela. Uvnitř naštěstí nikdo nebyl. Izrael tak pokračuje v útoku na palestinská území. Snaží se domoci propuštění vojáka, kterého Palestinci unesli minulou neděli.

Článek

Při dalších náletech na jiných místech pásma zahynuli dva členové vládního Hamásu.

"Je to součást útoků na palestinský lid, který trpí boji v Gaze a na Západním břehu. Je jasné, že logika se tu vytratila," komentoval útok Haníja. Označil ho za barbarský. Sešel se po něm s prezidentem palestinské samosprávy Mahmúdem Abbásem.

Izrael zaútočil na Gazu ve středu poté, co vypršelo ultimátum pro vyjednávání o propuštění vojáka. Žádná jednání ale ve skutečnosti vůbec neproběhla. Bomby zničily jedinou elektrárnu, které do Gazy dodává proud - lidé jsou tak bez elektřiny a mnozí i bez vody. Zničeny byly také některé mosty. Ve čtvrtek rakety poškodily budovu ministerstva vnitra

Palestina podmiňuje propuštění devatenáctiletého desátníka propuštěním tisícovky vězňů u izraelských věznic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám