Hlavní obsah

Italové zadrželi na malé lodi 450 imigrantů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŘÍM

Na čtyři sta padesát nelegálních imigrantů zadržela ve středu ráno italská pobřežní stráž u ostrova Lampedusa jižně od Sicílie.

Článek

Námořní hlídka zaznamenala plavidlo v okamžiku, kdy se posádka chystala přirazit ke břehu. Na palubě staré dřevěné lodi dlouhé jen 27 metrů bylo zadrženo dvě stě lidí stovek lidí. Později se ale ukázalo, že dalších zhruba 250 běženců už dokázalo proniknout na pevninu a pokusilo se ukrýt.

Všechny se podařilo zadržet a přemístit do přijímacího střediska, odkud budou po kontrole totožnosti a lékařské prohlídce opět vypovězeni z Itálie.

V imigračním středisku je už od úterý 171 lidí, které rovněž čeká odsun z Itálie.

Příliv nelegálních migrantů ze severu Afriky do Itálie přes Středozemní moře prudce zesílil od března, kdy se zlepšilo počasí. Jen v dubnu italská policie zajistila desítky lodí se stovkami běženců. Loni u Lampedusy pobřežní stráž zachytila 207 plavidel, na jejichž palubách bylo celkem téměř 22 000 běženců. Asi 70 imigrantů podle údajů italských úřadů přišlo o život.

Reklama

Výběr článků

Načítám