Hlavní obsah

Islamisté zabili v Afghánistánu sedm zaměstnanců OSN

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KÁBUL

Ozbrojení muži ve čtvrtek ráno přepadli na jihu Afghánistánu automobil se zaměstnanci OSN. Sedm lidí zastřelili. Oznámil to mluvčí guvernéra provincie Zábul, kde se incident stal.

Článek

Skupina jela po dálnici mezi Kábulem a Kandahárem v terénním autě označeném viditelně znaky OSN. Mluvčí řekl, že zatím není jasné, kdo stojí v pozadí útoku. Podle agentury Reuters jsou oběti Afghánci, agentura AP ale napsala, že národnost mrtvých zatím známa není. Policie místo incidentu uzavřela. Do oblasti míří i vojáci.

V provincii Zábul je aktivní někdejší vládní hnutí Tálibán. Jeho bojovníci ve středu rovněž na jihu země zabili pět Afghánců. Tři z nich pracovali na projektu placeného Američany, který se zaměřoval na omezení pěstování opia.

Italka v ohrožení

Nejasný zůstává stále osud Italky Clementiny Cantoniové (32) unesené v pondělí. Únosce ve středu předložil afghánské vládě své požadavky a nyní tvrdí, že ultimátum k jejich splnění již vypršelo. Pohrozil, že termín neprodlouží a Italku zabije.

Muž usiluje o zrušení hudebního pořadu afghánské televize, zákaz konzumace alkoholu a podporu pro náboženské školy v zemi.

Boje zesílily

Americké zdroje uvedly, že boje mezi jejich jednotkami a stoupenci hnutí Tálibán vypukly s větší intenzitou počátkem dubna. [celá zpráva]

Za téměř měsíc a půl zabili vojáci USA kolem 150 islamistů. Zemřeli ale také tři Američani a Rumun. Afghánská armáda uvádí úmrtí tři desítek osob.

Reklama

Související články

V afghánském Kábulu byla unesena Italka

Skupina ozbrojených mužů unesla v pondělí v noci v centru Kábulu Italku. Clementina Cantoni (32) pracovala v Afghánistánu pro mezinárodní charitativní...

Výběr článků

Načítám