Hlavní obsah

Indii spalují vedra. Vyčerpaní ptáci padají z nebe na zem

Dillí

Záchranáři v západoindickém státě Gudžarát denně sbírají ze země desítky vyčerpaných a dehydrovaných ptáků, kteří padají z nebe, zatímco zemi spaluje vlna veder a zdroje vody vysychají. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na veterináře a ochránce volně žijících zvířat.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Extrémní vedra v Indii vysušují zdroje vody pro lidi i zvířataVideo: Reuters

 
Článek

Velké části jihovýchodní Asie letos zažívají nejteplejší měsíce před příchodem léta za poslední roky. Indický premiér Naréndra Módí už varoval před stoupajícím rizikem požárů.

Foto: Anushree Fadnavis, Reuters

Muž v Dillí se osvěžuje pod proudem vody.

Veterináři na klinice neziskové nadace Dživdaja v Ahmadábádu uvedli, že během několika posledních týdnů už ošetřili tisíce ptáků. Záchranáři podle nich denně přinášejí desítky ptáků, jako jsou holubi či luňáci. Veterináři vyčerpaným ptákům dávají multivitaminové tablety a s pomocí injekčních stříkaček jim do zobáků podávají vodu.

Letní teploty se neloučí, víkend bude zalitý sluncem

Počasí

Časná horka letos zasáhla 15 indických států a teploty tu už v březnu a dubnu pravidelně přesahovaly 40 stupňů Celsia. V metropoli Dillí, která leží na severu Indie, naměřili v druhé polovině dubna 43,5 stupně Celsia, což je nejvíce za posledních 12 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám