Hlavní obsah

Hospitalizovaný Mečiar napadl v nemocnici fotografku

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
BRATISLAVA

Bývalý slovenský premiér Vladimír Mečiar ve čtvrtek v nemocnici v Košicích-Šaci napadl fotografku deníku Nový čas Ivetu Komendovou. Vzal ji pod krkem za řemen fotoaparátu, rozbil jí blesk a vyhrožoval zničením celého přístroje, pokud mu nevydá film. Podle rádia Twist způsobil Mečiar fotoreportérce asi 20 tisícovou škodu.

Foto: Helena Šebestová

Andor Šándor se svou knihou

Článek

"Utrhl mi blesk, pak se vrhl na objektiv. Po tomto útoku jsem byla tak vystresovaná, že jsem mu film dala. Ze schodů na mě ještě zakřičel, že mi blesk zaplatí," řekla Twistu zdrcená fotoreportérka. Na expremiéra už podala na policii trestní oznámení. Viní ho z výtržnictví.

Svědci nezasáhli

K incidentu došlo na služebním schodišti v pátém patře nemocnice, když Komendová Mečiara vyfotila cestou z vyšetření. Napadení novinářky viděli také ředitel nemocnice Juraj Vančík a zdravotní sestřička. Ani jeden z nich ale nezasáhl.

Vančík dodatečně událost označil za politováníhodnou. Počínání prominentního pacienta však dál odmítl komentovat.

Mečiar je hospitalizován v soukromé nemocnici v Košicích-Šaci od pondělí. Do zařízení ho údajně s dýchacími potížemi přivezla manželka. Vančík dnes novinářům sdělil, že Mečiar není vážně nemocen a po všech vyšetřeních by měl být zítra propuštěn.

"Především je to pacient jako každý jiný. Přišel, protože měl trochu problémy s průduškami, proto ho kompletně vyšetřujeme," uvedl ředitel.

Lidová strana HZDS oficiálně oznámila, že se jedná pouze o preventivní kontrolu. Mečiar má k dispozici luxusní pokoj s televizí, audio systémem, křesly na přijímání návštěv a vlastní toaletou.

Fyzické útoky vůči novinářům

Vladimír Mečiar napadl novináře už v minulosti. Naposledy v září 2002 udeřil reportéra soukromé televizní stanice Joj Ľubomíra Choluje. Ten se z něj snažil vymámit vyjádření, kde získal peníze na luxusní vilu v Trenčianských Teplicích.

V lednu 1999 zase Mečiar na pohřbu zavražděného exministra své vlády Jána Duckého vulgárními urážkami, a pak i fyzicky napadl fotografujícího reportéra TV Prima Vladimíra Mišauera.

Reklama

Výběr článků

Načítám