Hlavní obsah

Herec Kevin Spacey je obviněn ze sexuálního napadení tří mužů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn
Aktualizováno

Britská policie obvinila amerického herce Kevina Spaceyho ze čtyř případů sexuálního napadení tří mužů. Ve čtvrtek má herec stanout před soudem, uvedla BBC.

Foto: Reuters

Kevin Spacey

Článek

Podle BBC byl obviněn z toho, že přiměl „osobu, aby se zapojila do penetrativní sexuální aktivity bez jejího souhlasu“.

Obvinění vycházejí z přezkumu důkazů shromážděných Metropolitní policií, píše BBC.

Ve čtvrtek 16. června v 10:00 hodin (11:00 SELČ) se má dostavit k westminsterskému magistrátnímu soudu,“ dodala policie.

Obvinění bylo vzneseno poté, co trestní řízení proti 62letému Spaceymu koncem května schválila britská královská prokuratura.

Kevin Spacey má platit tvůrcům seriálu Dům z karet 31 milionů dolarů

Film

Podle policie k útokům došlo od března 2005 do dubna 2013. V jednom případě je to muž, jemuž je nyní 40 let, dvěma je v současnosti 30 let.

Herec známý z filmů Sedm nebo Americká krása se na podzim 2017 na vrcholu kampaně MeToo stal jedním z hlavních terčů obvinění po vypuknutí skandálu kolem producenta Harveyho Weinsteina.

Ze sexuálního obtěžování jej nakonec nařkly tři desítky mužů, k soudu se zatím dostal jediný případ. V něm nakonec prokuratura v roce 2019 obvinění stáhla.

Herec přišel o řadu rolí. Filmová společnost Netflix jej vyhodila ze seriálu Dům z karet, režisér Ridley Scott vystřihl jeho postavu z téměř hotového filmu Všechny prachy světa a scény přetočil s Christopherem Plummerem.

Spaceyho vystřihneme. Bubeník Nirvany a známý moderátor si utahovali z MeToo

Kultura

Reklama

Výběr článků

Načítám