Hlavní obsah

Herce Kostelného po útoku na letišti v Moskvě operovali, v noze měl střepinu

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Moskva

V úterý se v Moskvě podrobil operaci slovenský herec Luboš Kostelný, který měl po teroristickém útoku na letišti Domodědovo v noze střepinu. „Zůstává v nemocnici na pozorování,“ uvedla pro server sme.sk jeho matka Mária Kostelná. Herce bolela noha, podrobil se rentgenovému vyšetření, při němž lékaři objevili střepinu.

Foto: Profimedia.cz

Český herec David Novotný a jeho slovenský kolega Luboš Kostelný (vpravo) na snímku z roku 2008

Článek

Rovněž zraněná herečka Zuzana Fialová je nadále v nemocnici a budou ji také operovat. Moskevští lékaři označili její zranění za středně těžká. Podle informací serveru aktualne.sk bude Fialová hospitalizována až deset dní. Z těla ji musí vybrat několik střepin.

Na letišti bylo v čase výbuchu pět Slováků. Mezi nimi byli také Fialová, její kolega Kostelný a jeho sestra Alexandra Doneva. Výlet do Moskvy měl být pro slovenské herce příjemným zpestřením volného času. „Chtěli jsme společně oslavit mé narozeniny a navštívit světoznámá divadelní představení,“ řekla Doneva.

V době výbuchu si vybírali peníze

Po příletu do Moskvy si trojice šla koupit zmrzlinu a vybrat peníze z bankomatu přímo na letišti. Toto zdržení se jim málem stalo osudným. Kostelný se neúspěšně pokusil vybrat peníze z jednoho bankomatu, aby následně přistoupil ke druhému přímo v letištní hale. Obě ženy, které ho doprovázely, stály těsně u něj.

„Někdo najednou zakřičel, že všichni zemřeme. Nevěnovali jsme tomu pozornost, protože hlas zanikal v hluku. Až později nám došlo, že to byl bezprostřední signál k útoku,“ dodala Doneva. Podle ní výbuch nastal asi pět metrů od nich. Tlaková vlna je všechny shodila na zem a na deset sekund se rozhostilo ticho. Následně se ozval nářek zraněných.

Kusy mozku ve vlasech

Trojice Slováků si uvědomila, že je zachránila náhoda a těla lidí, kteří stáli mezi nimi a centrem výbuchu. Jednalo se většinou o lidi, kteří na někoho čekali a měli v rukou tabulky se jmény. Fialová měla celou větrovku promáčenou od krve a ve vlasech měla kusy lidských těl. „Když jsem jí ve vlasech viděla kusy těl a část mozku jedné z obětí, vytrhla jsem jí to i s několika vlasy. Bolest v tu chvíli vůbec nevnímala, byla v šoku. Nechtěla jsem, aby se její stav ještě zhoršil, když v šoku zjistí, co má ve vlasech,“ uvedla Doneva.

Fialová si vzápětí začala stěžovat na bolesti v noze a v pravém boku. Tehdy zjistila, že má v těle několik střepin z teroristické bomby. Měla také poraněné ucho. Kostelný měl lehce zraněnou nohu. Jeho sestra měla obrovské štěstí. Kusy železa ji proděravěly kabelku a boty. Zraněna nebyla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám