Hlavní obsah

George Bush nominován na prezidenta

NEW YORK

Republikánská strana v úterý formálně nominovala amerického prezidenta George Bushe jako svého kandidáta pro listopadové prezidentské volby. Jeho kandidaturu před delegáty podpořili Bushova žena Laura a kalifornský guvernér Arnold Schwarzenegger.

Foto: Autoklub ČR

Kartingová akademie je na Lipně v rámci LOH 2016

Článek

Bývalý hrdina akčních filmů volil ve svém projevu silná slova, jako by byl opět v roli zachránce světa:  "Dámy a pánově, Amerika je zpátky. Je zpátky po útoku na naše domovy, po útoku na naši ekonomiku, po útoku na náš způsob života. Jsme zpátky díky vytrvalosti, charakteru a vůdcovským schopnostem 43. prezidenta Spojených států George W. Bushe.

USA osvětlují svět

"My republikáni obdivujeme tvou ctižádost. Podporujeme tvé sny. Věříme ve tvou budoucnost," prohlásil o Bushovi guvernér, který připomněl, jak koncem 60. let opouštěl "socialistické" Rakousko, aby s hrdostí přísahal na americkou vlajku. Už tehdy byl podle svých slov republikánem.  "Za vše, co mám, za svou kariéru, za svůj úspěch, za svou rodinu vděčím, Americe. Amerika mi dala příležitost a moje sny přistěhovalce se splnily," uvedl Schwarzenegger.

Druhý den sjezdu republikánů byl věnován právě nadějím přistěhovalců a problémům života ve Spojených státech, zejména výchově dětí a boji s nemocemi.

Bývalý hrdina akčních filmů dále prohlásil, že Spojené státy jsou "lampou osvětlující svět".

O Bushovi dále uvedl: "On ví, že s teroristy se nevyjednává - teroristi se porážejí... Je to muž vytrvalosti. Je to muž vnitřní síly. Je to vůdce, který neucukne, který neváhá, který nebere své výroky zpět. To je důvod, proč je Amerika s Georgem Bushem ve funkci prezidenta bezpečnější."

Rodina o skvělém muži a prezidentovi

"Můj muž nechtěl jít do války, ale věděl, že jistota a bezpečnost Ameriky a světa na ní závisejí. Můžete se na něj spolehnout, zvláště v krizi," navázala na herce prezidentova žena, která zdůrazňovala osobní kvality svého manžela. Označila ho za "milujícího muže s velkým srdcem". Svou choť prostřednictvím telemostu z Pensylvánie uvedl sám prezident: "Jsem šťastný muž, protože mám po boku Lauru. Amerika bude šťastná, když ji bude mít v Bílém domě další čtyři roky."

Před Laurou Bushovou k delegátům sjezdu promluvily i prezidentovy dcery, dvojčata Jenna a Barbara. "Neznáme skvělejšího člověka než je náš otec a váš prezident," zaznělo z jejich úst

Zadrženo 400 demonstrantů

Policie v okolí Madison Square Garden, kde se sjezd koná, zatkla podle agentury AP více než 400 lidí protestujících proti politice Bushovy administrativy, zejména proti válce v Iráku. Přijíždějící delegáty vítali bučením. Policie jim však zabránila v pochodu přímo k budově. Většina byla zadržena, protože zablokovala dopravu.

Reklama

Výběr článků

Načítám