Hlavní obsah

Gangy vyvolaly v Dijonu pouliční válku

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dijon

Ve francouzském Dijonu vypukly nepokoje mezi tamní čečenskou komunitou a jinými gangy. Od pátku došlo k řadě incidentů a do města byly přivolány posily z řad armády. Příčinou sporů má být vyřizování účtů za útok na nezletilého čečenského chlapce drogovým dealerem, informoval server BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Čečenské gangy vyvolaly v Dijonu pouliční válkuVideo: AP

 
Článek

Nepokoje vypukly ve městě v pátek, kdy více než 150 lidí chtělo pomstít útok na 16letého čečenského chlapce. Ten má mít na svědomí drogový dealer, který podle nepotvrzených informací patří k alžírskému gangu. Někteří lidé byli podle policie ozbrojení a došlo k několika vážným zraněním včetně postřelení majitele pizzerie na předměstí.

Foto: Profimedia.cz

Do města byly přivolány policejní posily.

„Čečenské gangy, které jsou zapojeny do obchodu s drogami, jsou ozbrojené. Mají kalašnikovy, sekery či baseballové pálky. Střílejí po sobě ostrými. Lidé jsou vystrašení,” prozradil nejmenovaný policejní zdroj.

Do města míří ministr

V neděli počet lidí zapojených do pouličních bojů ještě narostl, zúčastnit se ho měly přibližně dvě stovky lidí. Podle BBC jeden z mužů hlásící se k čečenské komunitě uvedl, že se do města sjely skupiny z různých koutů Francie, Belgie či Německa.

Foto: Profimedia.cz

Nepokoje trvají v Dijonu od pátku.

Foto: Profimedia.cz

Ve městě si vyřizují účty gangy.

Násilí pokračovalo i v pondělí, kdy lidé zapalovali popelnice a automobily. Do města byly přivolány policejní posily. Podle prokurátora Erica Mathaise bylo zatím zraněno šest osob, zadrženi byli čtyři lidé.

„Špinaví Židé.“ Skandování na demonstraci proti rasismu v Paříži se zvrhlo

Evropa

„Taková situace ve městě nemá obdoby a je zcela nepřípustná,” uvedl starosta Dijonu Francois Rebsamen. Do města se v úterý chystá rovněž ministr vnitra Laurent Nunez.

Reklama

Výběr článků

Načítám