Hlavní obsah

Fotbalista Zouma nesmí kvůli týrání pět let chovat kočky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Francouzský fotbalista Kurt Zouma hrající za londýnský klub West Ham United byl kvůli týrání zvířat odsouzen k 180 hodinám veřejně prospěšných prací a zákazu chovu koček na pět let. Zouma v únoru šokoval britskou veřejnost, když na sociálních sítích jeho bratr zveřejnil video, na kterém fotbalista kope do své kočky a fackuje ji.

Foto: Profimedia.cz

Kurt Zouma u soudu

Článek

Trestu neunikl ani Zoumův bratr Yoan. „Oba jste se podíleli na tomto hanebném a odsouzeníhodném činu. Musíte si uvědomit, že ostatní k vám vzhlížejí a mnoho mladých lidí vás chce napodobit,” uvedla soudkyně Susan Holdhamová.

Francouzskému fotbalistovi odebrali kočky, do kterých kopal a fackoval je

Zahraniční

Podle ní bratři Zoumové absolutně selhali v poskytování potřeb svému domácímu mazlíčkovi. Oba u soudu vyjádřili lítost nad svým činem, píše deník Guardian.

Kurt Zouma byl rovněž odsouzen k úhradě soudních nákladů ve výši téměř devíti tisíc liber (261 tisíc Kč). Jeho bratr dostal příkaz odpracovat 140 hodin veřejně prospěšných prací a také on má zákaz vlastnit kočky po dobu pěti let.

Obě bengálské kočky, které žily v Zoumově domácnosti, už mu byly odebrány v únoru, krátce po vypuknutí kauzy. Od obránce „kladivářů” se následně distancovalo několik sponzorů a vlastní fanoušci na něj při zápase bučeli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám