Hlavní obsah

Falešná lékařka, jež prováděla ženám plastiky směsí cementu a lepidla, skončí ve vězení

– Miami
Novinky, zkr

Dvaatřicetiletou Oneal Ron Morrisovou, která na černo prováděla plastické operace, poslal ve čtvrtek soud v Miami na rok do vězení. Ženám vpichovala do těla směs cementu a lepidla. Jedna z pacientek po jejím zákroku zemřela, v souvislosti s tím čelí Morrisová dalšímu stíhání, informoval server dailymail.co.uk.

Podvodnice stanula před soudem, pacientkám vpichovala do těla cement a lepidlo

 
Článek

Transsexuálka Morrisová, která se narodila jako muž, byla zadržena v listopadu 2011 za provozování lékařské praxe bez licence. Tehdy se ozvaly zhruba tři desítky žen, které znetvořila. Falešná lékařka známá pod přezdívkou „vévodkyně“ si přitom úpravu pozadí vyzkoušela i sama na sobě.

Jednou z obětí se stala Shaquanda Brownová, která po zákroku strávila více než měsíc v nemocnici. Když přišla k Morrisové, viděla u ní injekční stříkačku, hadici a lepidlo. Podvodnice ji ale vyzvala, ať se na to nekouká. Za operaci si nejdřív naúčtovala v přepočtu 20 000 korun, Brownová ale nakonec cenu usmlouvala na 14 000 korun.

Další z poškozených, rovněž transsexuálka, Rajee Narinesinghová falešnou doktorku obvinila, že z ní udělala netvora. Po operaci v roce 2005 se jí na tvářích, bradě a horním rtu vytvořily masivní boule a žena musela následně podstoupit chirurgický zákrok.

Morrisová u soudu svou vinu přiznala. Podle policie zřejmě poškodila mnohem více žen, které se ale stydí přihlásit. V okrese Broward však čelí odsouzená dalším obviněním, včetně neúmyslného zabití.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám