Hlavní obsah

Dutroux měl v cele prý klíče od pout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUSEL

Mark Dutroux, obviněný v Belgii z pedofilie a vražd, měl v cele klíče od policejních pout. Uvedl to ve čtvrtek tamní tisk. Vedení věznice i Dutroux to popírají.

Foto: Archiv zámku Dobříš

ZUŠ Dobříš pořádá adventní koncert na zámku Dobříš už čtvrtým rokem

Článek

Klíče vězeňská služba nalezla v nádobce na sůl, kterou si Dutroux mohl kdykoli vyžádat. Vedení věznice ale tvrdí, že klíče se k Dutrouxovým poutům nehodí, protože jsou zcela odlišného typu. Sůl prý navíc měla prošlou lhůtu, klíče v ní tak mohly ležet dlouho.

Média se však skandálu chopila nelítostně. List Le Soir napsal, že Dutroux se chystal uprchnout, jak se mu to podařilo v březnu 1998. Bulvární deník La Derniere Heure označil nález klíčů za "bombu, která hrozí vybuchnout během konání procesu".

Sám Dutroux trvá na tom, že se o klíčích dozvěděl až dnes ráno z rozhlasu. "Byl velmi překvapený novým incidentem, se kterým nemá nic společného, a naznačil, že se jej někdo snaží zdiskreditovat," řekl jeden z Dutrouxovým advokátů. Jeho hlavní advokát Xavier Magnée se nechal poté slyšet, že pokud by se prokázalo, že se jeho klient chystal útěk, přestal by ho obhajovat.

Unesené dívky:

Julie Lejeuneová, 8, zemřela hlady

Melissa Russoová, 8, zemřela hlady

An Marchalová, 17, pohřbena zaživa na zahradě

Eefje Lambrecksová, 19, pohřbena zaživa na zahradě

Sabine Dardenneová, tehdy 12 - přežila

Laetitia Delhezová, tehdy 14 -přežila

Zdroj BBC

Soudní líčení jinak dnes v Arlonu pokračovalo neveřejným výslechem soudních patologů. Dutroux se zpovídal z vražd dvou žen (19 a 17).

Reklama

Související témata:

Související články

Proces s Dutrouxem se Belgii prodraží

Proces století s Markem Dutrouxem, obžalovaným z únosů šesti děvčátek a zavinění smrti čtyř z nich, přijde Belgii na 4,66 miliónů eur (asi 149 miliónů Kč)....

Začal belgický proces století

V malém belgickém městě Arlon byl za přísných bezpečnostních opatření zahájen proces s pedofilním sadistou Markem Dutrouxem a jeho třemi komplici - manželkou...

Výběr článků

Načítám