Hlavní obsah

Důlní výbuch v Kazachstánu zabíjel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOSKVA

Nejměné třiadvacet horníků v neděli ráno zahynulo při silném výbuchu v dole v Kazachstánu. Na místě zřejmě vybuchl metan. Hloubka, v níž se neštěstí stalo, nebyla oznámena. Informovala o tom ruská tisková agentura Interfax.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

Počet obětí se zatím liší, různé zdroje uvádějí rozdílné počty. Zprvu se hovořilo o jednadvaceti mrtvých hornících, krátce nato jejich počet stoupl na dvacet tři, napsal internetový server britské BBC.

Na místě byly zahájeny záchranářské práce, uvedla agentura Interfax s odvoláním na místní oficiální zdroje. Tři zranění horníci byli převezeni do nemocnice. Žádní lidé prý v sutinách neuvízli. Mnozí z vyproštěných horníků jsou však ve velmi vážném zdravotním stavu. Okolnosti výbuchu se vyšetřují.

Neštěstí se událo krátce poté, co na noční směnu do dolu Šaktinskaja nastoupilo asi osmdesát sedm pracovníků. Exploze nastala v Karagandě ve střední části této asijské republiky. Oblast je pro zemi důležitým uhelným ložiskem.

V roce 2002 bylo ve stejné oblasti zabito sedmnáct horníků za podobných okolností.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám