Hlavní obsah

Devítiletá dívka obviněna v USA ze zabití

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Zcela výjimečný případ řeší soud pro rodinné záležitosti v newyorské čtvrti Brooklyn. Stanula tam teprve devítiletá školačka, která v pondělí zřejmě ubodala svoji o dva roky starší kamarádku. Jde pravděpodobně o nejmladší osobu obviněnou kdy v USA z podobného trestného činu.

Foto: Profimedia.cz
Článek

Tragická událost se stala v bytě mladší z dívek, když si její matka na pět minut odběhla. Děvčata se při hře prý dostala do sporu o míč.

Údajnou pachatelku policie zadržela a s obviněním ze zabití postavila před soud, který ji umístil do speciálního zařízení pro děti. O jejím dalším osudu bude rozhodovat ve čtvrtek. Rodinnému soudu přísluší ve státě New York veškeré kauzy týkající se dětí pod 14 let.

Americká média v této souvislosti připomínají případ z roku 2001, kdy se tehdy čtrnáctiletý Lionel Tate stal nejmladší osobou v moderní historii USA odsouzenou na doživotí za vraždu. V době, kdy zabil šestiletou Tiffany Eunickovou, bylo chlapci 12 let.

V obnoveném procesu mu byl loni v lednu změněn trest na roční domácí vězení s desetiletou podmínkou. Nyní osmnáctiletý Tate byl před týdnem znovu zadržen, když se zbraní v ruce ohrožoval jiného mladíka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám