Hlavní obsah

Devět trosečníků přežilo 38 dní po tsunami na Nikobarech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PORT BLAIR

Devět lidí přežilo 38 dní v pustině na jednom z ostrovů v Indickém oceánu prosincovou ničivou tsunami. Indičtí záchranáři objevili skupinu mužů a žen ve středu na ostrově Velký Nikóbar, na nejjižnějším cípu souostroví Nikobary. Právě tento ostrov byl ze všech nejblíž epicentru podmořského zemětřesení, které tsunami vyvolalo.

Foto: Galerie CreArs
Článek

Domorodí trosečníci konzumovali po celou dobu dužinu z kokosových ořechů. "Je to zázrak, že jsou naživu. Zachránil je Bůh," řekl agentuře AFP Šaukat Ali, šéf policie v Campbell Bay, jediném městě na ostrově Velký Nikóbar.

AFP informovala o pěti mužích, třech dětech a jedné ženě objevených v oblasti Andamanských ostrovů. Agentura AP zmiňuje dvě dospívající dívky a dvě ženy.

Na skupinu patřící ke kmeni Nikobarů narazili policisté pátrající na ostrově po obětech tragédie. Když přišla velká vlna, utekli trosečníci na nejbližší kopec. Pak se potulovali v lesích a po zničených vesnicích a dostali se ze západní části ostrova až na východ.

"Seděli v lese, když jsem je zahlédli. Jen se k nám rozběhli, aniž by cokoli řekli," sdělil vedoucí pátrací skupiny agentuře AP.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám