Hlavní obsah

Dělníci našli u vily slovenského prezidenta semtex

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

U rezidence slovenského prezidenta Ivana Gašparoviče našli v pondělí dělníci dva kilogramy semtexu. Byl zabalen v igelitové tašce. Hlava státu dům v Bratislavě zatím neužívá. Bydlí ve své soukromé vile v obci Limbach nedaleko metropole. O nálezu v úterý informovala slovenská média.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 30.8.2017 Ostravské dny jsou v polovině. Kostel sv. Václava .

Článek

Semtex byl uložený ve sklepě rozestavěného rodinného domu, který stojí nedaleko rezidence. Sousedí mimo jiné také s vilou exministra kultury a ředitele televize Joj Milana Knažka.

"Můžu potvrdit, že se našlo značné množství výbušniny. Byla funkční," uvedl pro deník Nový čas krajský policejní ředitel Ľudovít Mihaľ.

Na místo se okamžitě dostavili policisté a pyrotechnici se speciálně vycvičeným psem. Rozestavěná vila je vzdálená od rezidence hlavy státu asi 200 metrů.

"Vylučuji, že nálož nějak souvisela s rezidencí prezidenta. Bomba by nemohla nijak ohrozit ani jeho vilu," uvedl ředitel Úřadu pro ochranu ústavních činitelů Ján Packa.

Reklama

Výběr článků

Načítám