Hlavní obsah

Cyklistka Neumanová promluvila o otřesných podmínkách v Tokiu

Tokio

Byla součástí leteckého speciálu, který minulý pátek vezl z Prahy do Tokia 14 českých sportovců a 28 členů realizačního týmu. Pro dvaadvacetiletou silniční cyklistku Terezu Neumanovou se proto první účast na olympiádě stala noční můrou.

Foto: Instagram Terezy Neumanové

Článek

Neumanovou i další české reprezentanty ze speciálu totiž odvezli pořadatelé ve čtvrtek večer z olympijské vesnice do izolačního hotelu na velice malý, nevzhledný pokoj, kde museli sportovci tři a půl hodiny čekat na výsledky PCR testu.

Neumanová má přitom v neděli nastoupit do závodu s hromadným startem, další český cyklista z „covidového” letadla Michael Kukrle pojede závod dokonce už v sobotu dopoledne. Ve stejný čas nastoupí k úvodnímu duelu na hrách stolní tenista Lubomír Jančařík.

Česko má v Tokiu čtvrtého nakaženého sportovce, je jím cyklista Schlegel

Domácí

„Odvezli nás sem na noc, tři dny před závodem. Představa a realita olympiády začíná nabírat fakt grády. Příjemnou noc sama sobě přeju,” uvedla Neumanová ve videu na Instagramu v pátek o půl jedné ráno tamního času.

Všichni ostatní jsou negativní

„Potom co jsme se v osm hodin večer dozvěděli, že jeden z nás je pozitivní (cyklista Michal Schlegel – pozn. red.), tak jsme se všichni sbalili a odvezli nás z olympijské vesnice do izolačního hotelu uprostřed Tokia na PCR test. Všichni ostatní máme přitom negativní test,” rozhovořila se jediná česká silniční cyklistka na hrách.

Foto: ČTK

Tereza Neumanová

„Vůbec to tady nevypadá, že tu je nějaká olympiáda. Šílený. Máme pokojíček dva krát dva metry s výhledem rovnou do zdi. A to radši nekomentuju kouřový smrad tady,” zlobila se Neumanová.

„Vůbec nevíme, co s námi bude, jestli vůbec budeme závodit. A nevědí to ani Japonci. To je fakt výborný, tři dny do startu. Lepší nic neříkat,” zakončila Neumanová na videu a ironicky zvedla palec nahoru.

Kritizovaný lékař Voráček: Nejsem zdroj nákazy, očkovat se nenechám

Domácí

Ze 14 českých sportovců ve speciálu se nakazili čtyři: Schlegel, stolní tenista Pavel Širuček a plážoví volejbalisté Ondřej Perušič a Markéta Nausch Sluková.

Pozitivní test na koronavirus má i lékař českých tenistek Vlastimil Voráček, u něhož byl pozitivní výsledek zjištěn nejdříve, a rakouský trenér beachvolejbalistek Simon Nausch.

Proti Voráčkovi se zvedla vlna kritiky, neboť není očkován a vakcínu proti koronaviru prozatím odmítá.

Reklama

Výběr článků

Načítám