Hlavní obsah

Členy Bidenovy ochranky při návštěvě Soulu zadrželi kvůli rvačce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva členy ochranky amerického prezidenta Joea Bidena jejich nadřízení poslali z Jižní Koreje předčasně domů. Den před příletem šéfa Bílého domu byl totiž jeden z agentů obviněn, že v opilosti napadl Jihokorejce, když se v ranních hodinách dostal do potyčky kvůli taxíku, a policie ho zatkla. Incident podle CNN potvrdil policejní představitel Yongsanu, okresu jihokorejské metropole Soul.

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

Americký prezident Joe Biden

Článek

„Tajná služba si je vědoma incidentu zahrnujícího dva zaměstnance, kteří byli mimo službu. Může jít o potenciální porušení pravidel,“ řekl Anthony Guglielmi, mluvčí federální agentury zajišťující ochranu amerických ústavních činitelů. Dodal, že incident nebude mít dopad na Bidenovu cestu po Asii.

Podle Guglielmiho čelí obvinění z protiprávního jednání jen jeden z agentů zapojených do sporu. Zpochybnil také policejní verzi s tím, že druhého osobního strážce jihokorejské úřady jen „vyšetřovaly“, ne zatkly.

Biden prozradil, za jakých podmínek se sejde s Kimem

Amerika

Svou první asijskou cestu v úřadu zahájil Biden ve čtvrtek právě v Jižní Koreji, odkud v neděli zamířil do Japonska. V úterý se vrací zpět do USA.

Reklama

Výběr článků

Načítám